Claire´s Actions honlapja
szegely-6jj.jpg
Üdvözöllek tisztelt látogató!    

MENÜ

Videók

Read me Diavetítések Filmek
"Kombinált" videók Elsők

Az első videókamerám egy Hi8-as volt. Részben azért vettem, mert érdekelt ez a technikai is. Mikor felvételt készítünk legtöbbször, már akkor is szerkesztünk, hiszen megválogatjuk mit veszünk fel, s mit nem.

A tényleges videószerkesztést jóval később tanultam. Erre a videómegosztó portálok megjelenése ösztönzött.

Olvastam, hogy a YouTube-nak –mint a legnagyobb videómegosztónak-  rengeteg nézője van, akik átlag napi 20 percet szánnak erre a tevékenységre. Ám a  YouTube-ra percenként töltenek fel 48 órányi tartalmat. A YT videók többsége nem éri el a 300-as nézettséget...

Hogy miként lettem aktív YouTube felhasználó, arról néhány bejegyzés fog szólni a blogomban.

Az alábbiakban néhány munkámon kersztül szeretném bemutatni, néhány szerkesztési variációt.

Read me

Az első videókamerám egy Hi8-as volt. Részben azért vettem, mert érdekelt ez a technikai is.


A videó szerkesztést jóval később tanultam. Erre a videómegosztó portálok megjelenése ösztönzött. Rengeteget tanultam a saját „káromon”, a saját „hibáimból”, ami a videószerkesztést és a YouTube aktív használatát illeti.


A YouTube-nak –mint a legnagyobb videómegosztónak-  rengeteg nézője van, akik átlag napi 20 percet szánnak erre a tevékenységre. Ám a  YouTube-ra percenként töltenek fel 48 órányi tartalmat. Ezért nagy dolog az, ha éppen a mi videónk megtekintését választja éppen valaki. Hisz itt is verseny folyik, mint az üzleti életben…


A legfontosabb itt a „termék”, azaz olyan dologról készüljön a videó, mely érdeklődésre tart számot. A YT videók többsége nem éri el a 300-as nézettséget. 400-as nézettség fölött ad a YT elemzést a videónk kedveltségéről. (Ebből tanulhatunk.)


Fontos, hogy valamivel kitűnjünk a hasonló témájú videók közül, s hogy a nézők visszatérjenek… Azaz többször megtekintsék az adott videót, illetve a csatornánk többi videóját.


Általa egyébként új ismerősökre, esetleg barátokra is szert tehetünk. S kinyílik a világ is…

 

Az alábbiakban néhány munkámon kersztül szeretném bemutatni, néhány szerkesztési variációt.

fel-j.jpg


Diavetítések:

Fényképek effektekkel elválsztva, zenei aláfestéssel.

Cél:

1. - Fényképeink bemutatása. A zene csak aláfestés...

Az állatokat nehéz fényképezni. Ez a videó egyik barátom kérésére készült, hogy megismerkedjen a kutyakiállítások hangulatával. (Nem listázott videó.)


2. - A zenéhez válogatunk képeket, többnyire a netről, a zene hangulatához, illetve szövegéhez idomulva...

Ezt a videót egy másik barátom születésnapjára készítettem. Kedvence Tom Petty és az alkonyati fényképek...

(Nem listázott videó.)


3 . - A képeket felírattal látjuk el, s e mondanivalót erősíti a kép és a zene...

Gyönyörű Karácsonyi videók vannak a YouTube-on, melyet az ünnepek előtt küldözgetnek egymásnal az emberek, de legtöbbje több perces. Karácsony előtt kapunk belőle az ismeretségi körünkből számosat, s végig kellene nézni őket, miközben éppen rohannunk kellene intézni az utolsó Karácsonyi vásárlásainkat. S ilyen körülmények közt miből van a legkevesebb? (A pénzt nem számítva) Időből... Ez a videó 40 másodperces.

fel-j.jpg

 

Filmek:

Csak mozgóképeket tartalmaz.

Cél:

Bemutatni utazásunk emlékét, eseményt, stb... Szerkesztéssel létrehozhatunk újat, valami mást, ha különböző videórészleteket összefűzünk.

1. Eredeti hanggal:

A szerkesztésnél nemcsak a kép, de a hangra is figyelnünk kell.


A "slágerlista" megszerkesztésekor fontos szempont volt, hogy a jellemző részeket emeljük ki.

2. Hangsávcserével:

A Plitvicei tavaknál mikor jártam, eleve csak azt filmeztem le ami tetszett. Ezt a 4 perc 13 másodperces videót mintegy 20 percnyi ilyen "előszerkesztett" anyagból vágtam össze. Zenének egy kellemes dallomot választottam.

fel-j.jpg

 

"Kombinált" videók:

Filmet és fotót és/vagy fotómontázst is tartalmaz.

Cél:

Bemutatni utazásunk emlékét, eseményt, stb... Ez látványosabb és bonyolultabb is elkészíteni. A fotók, montázsok kiemelik a mondanivalót vagy hangulatosabbá teszik a feldolgozott témát.

Ez a kombinált videó részben bemutatja a Hungarikum Fesztivált, mint eseményt, részben megmutatja milyen tehetséggel bírnak kézműveseink, milyen hagyományainkat kell(ene) ápolni, s mily termékekkel (főleg élelmiszeriparri) állhatunk helyt a világpiacon is....

Ez a kombinált videó részben bemutatja az ősz szépségét, az őszi fúvészkertet Szegeden, részben megmutatom benne, néhány fotómontázsomat, melyet az őszi fotók ihlettek.

fel-j.jpg

 

Elsők:

Legvégül megszeretném mutatni a három első videómat, melyet feltöltöttem a YouTube-ra. Inkább próbálkozásnak nevezném őket... De ezek voltak az elsők a maguk sutaságával, nem megfelelő fájlformátum választással, s eszközhasználattal hangszerkesztés próbával...

Rosszminőségű eszközhasználat. Ez volt az első alkalom, ahol a hangot megvágtam a filmecskéhez.

Konvertáláskor rossz fájlformátum választás.

 

Hangszerkesztés:

A filmek hangsávcseréje kapcsán szót kell ejtenünk a hangszerkesztésről. A legritkább esetben fordul elő, hogy az általunk megszerkesztett film hossza egyezik a választott zene lejátszási idejével. Ilyenkor szükséges a választott zenét egy hangszerkesztő programmal átszerkeszteni, vágni belőle vagy éppen egy jellegzetes részt belemásolni. Néhány effektel (felkeverés, lekeverés) lehet még javítani a hatáson.

Menü

Hírek

  • Honlapról....
    2011-08-08 19:15:27

    A honlapot folyamatosan töltöm meg tartalommal...

Weboldal készítés ingyen

Asztali nézet